Tandläkare i Kista med brett utbud av behandlingar

28 april 2021 Cecilia Olsson

Det finns stora fördelar med att hitta en tandläkare som kan hjälpa till med det mesta, oavsett vilket problem eller vilka funderingar man har. Att kunna boka en och samma tandläkare varje gång innebär för de allra flesta en viktig trygghet, det är trots allt en väldigt stor andel av den svenska befolkningen som upplever oro eller ångest inför och under tandläkarbesök. Kort och gott är det alltså klokt att försöka hitta en tandläkare med god kunskap som man känner sig trygg hos.

Behandlingar i bekväm och säker miljö

Magical Dental är en klinik som erbjuder tandvård i en stressfri miljö där man som patient kan känna sig trygg och säker. Deras tandläkare har många års erfarenhet av rådgivning samt tandläkarvård och utför kvalificerad tandvård i moderna lokaler. De uppdaterar sig regelbundet inom de senaste behandlingsmetoderna för att kunna erbjuda sina patienter det allra bästa. Söker man tandläkare Kista så kan Magical Dental helt enkelt vara ett tryggt och bra val.

Några av de behandlingar som erbjuds

Förutom undersökningar, rådgivning och akuttandvård så kan Magical Dental även erbjuda en rad behandlingar mot olika besvär. Några av dem är rotfyllning, tandborttagning och tandimplantat. Vid en rotfyllning borrar tandläkaren ett hål i rotkanalen, tar bort det som återstår av pulpan och rengör utrymmet från bakterier. Efter det så fylls rotkanalen med ett speciellt material som förhindrar bakterier från att återigen kunna tränga ner och orsaka besvär.

Ibland måste man av en eller annan anledning ta bort en eller flera tänder, Magical Dental ser till att behandlingen blir så snabb och smärtfri som möjligt. Har man förlorat en eller flera tänder så kan ett tandimplantat vara en likvärdig ersättare. Ett tandimplantat kan nämligen kännas och fungera precis som de vanliga tänderna. Det förankras i käkarna genom att man borrar hål i käkbenet och sätter dit en titanskruv som den nya tanden sedan sitter på. Tids nog kommer den nya tanden att växa ihop med käkbenet och fungera precis som en vanlig tand.

Fler nyheter