Ta hand om dina däck!

29 juli 2019 jonas olsson
image

Det är viktigt att ta hand om sina däck året runt. Dina däck utsätts för mycket, speciellt med tanke på Sveriges alla årstider som kan slita på däcken efter ett tag. Kontrollerar du dina däck ofta? Eller är det något som du glömmer att göra? En sak du borde göra ofta är att kontrollera däcken innan du sätter dig i bilen och kör. Detta gör det säkrare både för dig, dina passagerare och andra förare i trafiken. Viktiga saker att kolla efter är förslitningar och eventuella skador som kan finnas på däcket. Det är inte alltid så att dina däck behöver bytas, ibland krävs det bara att de repareras. 

 

Hitta rätt däckfirma 

Att hitta rätt däckfirma är viktigt. Det är någon som du vill skapa en bra relation till så du slipper att gå till olika firmor. En bra däckfirma borde även erbjuda dig tjänsten att komma ut och byta ditt däck om du får punktering. Att anlita en däckfirma är en bra investering, eftersom du kan lita på att monteringen utförs på ett korrekt sätt. Om du är ute efter en firma som kan utföra däckbyte i Ramnäs finns det säkert något för digDet finns företag som har många års erfarenhet inom industrin och som alltid sätter sina kunder främst. 

 

Låt ett däckhotell förvara dina däck 

I Sverige krävs det också att däcken byts två gånger per år mellan vinterdäck och sommardäck. Detta innebär att du måste ha plats att ha fyra däck hemma, eftersom däcken går upp i pris ju närmare tiden går till att byta däcken. Men du har kanske inte plats hemma för att förvara dina däck? Detta är inga problem eftersom det faktiskt finns däckhotell där du enkelt kan förvara dina däck. I den tjänsten ingår inte enbart förvaring, utan du får även däckbyte och tvättning av däcken. 

Fler nyheter