Ta ansvar för hälsan och besök en tandhygienist på Odenplan

20 juli 2021 Mikael Barani

Att ta fullt ansvar för vår egen hälsa är något av det mest kraftfulla som vi kan göra i våra liv. 
För när vi själva ser till att optimera vår tillvaro efter våra förutsättningar och behov, blir vi också vår lyckas egen smed.

Så väljer vi ett liv av hälsa

Det är naturligtvis en resa som kommer att tas i små steg. Gradvis lär vi känna oss själva och bygga upp den kunskapsbank som sedan blir till det fundament som vårt liv byggs ovanpå. Det finns inte några genvägar oavsett hur djuplodande man vill vara.

Ett första steg är förstås att se till vad det är som åker in i munnen. Genom att inte köpa hem produkter som vi vet är dåliga för oss så minskar vi drastiskt risken för att ”trilla dit”. 
Har vi inte något godis hemma kan vi inte något godis äta.
Istället får vi börja köpa näringstät mat, som grönt och kött, fisk och ägg. Har har du rena råvaror som är laddade med allt det som kroppen behöver för att bygga upp sig på bästa sätt.

Nästa steg är att låta proffsen ta en titt på dig. Det kan vara allt från att kolla munnen hos en tandhygienist i Odenplan till att titta till blodvärdena. 
Utan att ha fakta svart på vitt kommer vi nämligen bara delvis på vägen.

Återigen handlar det om hur långt man vill gå i sitt sökande.
Många mår till exempel bra av att följa de numera omfattande råden kring LCHF. Här får man äta sig mätt och ändå tappa vikt och bygga muskler.

När vi går ner i vikt minskar dessutom risken för diabetes och andra sjukdomar. Vi minskar dessutom också belastning på leder och andra delar av kroppen.
Nu är det upp till dig att våga ta steget och välja hälsan framför allt.

Fler nyheter