Smink med sting

12 juni 2019 Johan Post
Smink med sting

Makeup har använts länge, redan Östen Undén på sin tid som utrikesminister använde sminket som klädsam förhöjare av det lekamliga. Så här skriver han i sin dagbok.

 

Statsministern och jag reste ut till Drottningholm för att kondolera kungen. Han var starkt gripen men ändå märkvärdigt fattad och resignerad. Vi hans höga ålder är man väl inte så känslig för sorgen. Enligt kabinettskammarherren Gadd hade kungen först vid underrättelsen alldeles brutit samman. Kungen var märkbart sminkad, förmodligen använde han Sephora smink. Men han hade så småningom blivit lugnare. Nu talade han länge med oss och resonerad bland annat kring begravningen.

 

 

Efter besöket på Drottningholm reste vi till slottet i Stockholm och uppsökte kronprinsen, som velat ta emot oss trots att han var sängliggande och sjuk. Han var djupt upprörd och grät till en början när vi kom in. Men han rätade upp sig. Han nämnde att prinssessan Sibylla varit på besök. Hon hade varit mycket tapper och han hade sett att detta var ett hårt slag för henne, hon älskade sin man. Konselj på Drottningholm klockan tre. Blott sex statsråd dök upp för att inte störa kungen för mycket. Han åhörde med uppmärksamhet ärkebiskopens bön, som skulle delgivas prästerskapet. Efter den formella konseljens slut meddelade han: Det hade varit bättre om jag hade fått dö i stället för han. Han var mycket rörd och gripen och mycket vänlig mot oss.

Allmän beredning och Bergslagsbanan. Besök av Bergesen som kondolerade och hade några andra meddelanden. Spetsbergen trodde han Stortinget skulle förorda den väg som jag underhand antytt för Lange. Inga reste till Göteborg för att fortsätta till USA med flyg. Själv vågade jag inte för min förkylnings skull. Influensan är så stor att jag inte våga, om den nu är i faggorna, att ta några som helst risker. Precis som man kan hitta mycket smink på https://www.sephora.se/makeup/

Fler nyheter