Slit inte ut kroppen i förtid, använd bekväma och ergonomiska stolar

17 november 2020 Cecilia Olsson

För den som har ett stillasittande arbete är det ingen nyhet att det är viktigt att ha en bra arbetsplats. En inspirerande plats med växter som gör luften bättre, uppiggande färger och vackra detaljer är viktigt för trivseln, men det absolut viktigaste är stolen du sitter på. Utan en ergonomisk kontorsstol tar det inte lång tid innan det uppstår smärta och stelhet i rygg och nacke, det kan i sin tur leda till spänningshuvudvärk, sömnsvårigheter och i längden kroniska skador.

En bra stol är viktig för kroppen

Så vad kännetecknar en bra stol? Jo det är en stol som kan justeras för att man ska kunna ha bekväma och varierande positioner under arbetsdagen. Det ska gå att höja och sänka sitsen och gärna även tilta den framåt eller bakåt, det ska även vara möjligt att justera armstöden för bästa komfort. Stolar som formar sig efter kroppen är extra bekväma och gör det lätt att hitta en skön position. 

Herman Miller tillverkar några av världen bästa kontorsstolar

En av de främsta tillverkarna av kontorsstolar är Herman Miller. De erbjuder stolar med samtliga av ovanstående funktioner som gör att man får en bekväm och dynamisk sittplats. Hos Valueshop.se hittar du Herman Miller till otroligt bra pris. Anledningen till att de kan erbjuda det är för att kontorsstolarna inte är helt splitternya men har genomgått kontroller och fixats så att de framstår som nya, framförallt om du väljer en från Premium Refurbished klassen.

Välj den klass som passar bäst

Skillanden på Premium Refurbished och Upcycled, som är de två klasserna du hittar hos Valueshop, är att Premium Refurbished har genomgått en 5-stegs process som gör att stolen framstår som ny och du får även med alla originaldelar. På deras Upcycled modeller blir främst de funktionella delarna testade och det kan därför finnas märken efter användning på dem, men de är därmed även de billigaste Herman Miller stolarna man kan hitta.

Fler nyheter