Skånes mest självklara skolval 

25 augusti 2020 Lily Hansen

Alltför många talar om att man behöver söka sig till storstäder i Sverige som Stockholm, Göteborg eller Malmö för att få en bra utbildning. Inget kunde vara längre från sanningen. Faktum är att det finns kvalitativ utbildning och skola ute på den skånska slätten.

Det är på landet som det finns bäst förutsättningar för lärande och utveckling. Låt inte fördomarna ta över och skona halmdockorna om bondlurkar, traktorer och inskränkta lantbrukare. Att sätta ditt barn i en skola i svedala kan utan tvekan vara det bästa du någonsin gör för ditt barn.  

 

Trygg skola utanför storstaden 

Alla måste gå i skolan. Vi har som bekant skolplikt i Sverige upp till och med nionde klass. Det går inte att nog förringa vad skolan betyder för ett barns uppväxt och utveckling. Det är där, förutom hemma, som ditt barn kommer att spendera det mesta av sin tid.

Känns det då inte tryggare att låta barnen gå i skolan på en mindre och trevligare ort? Hur kul känns det att sätta barnen i en så instabil stad som Malmö där man riskerar att bli skjuten till höger och vänster? Visst, så illa är det förstås inte. Men det är åtminstone betydligt lugnare ute i sköna Svedala.  

 

Inga destruktiva lockelser 

Svedala, en mysig tätort på omkring 12 000 invånare. Med goda kommunikationer till omkringliggande skånska städer såsom Lund, Malmö och Ystad. Hit lockas elever och lärare från hela Skåne.

Och det är väl knappast så konstigt? Svedala är den gyllene medelvägen för elever man inte vill distrahera med storstadens frestelser och dåliga inflytande. Skolplikten kommer man som sagt inte ifrån. Man kan inte välja att inte gå i skolan. Däremot kan man i viss mån välja var någonstans barnet ska gå i skolan. Och då borde man göra allt i sin makt att det blir Svedala.  

 

Fler nyheter