Så mycket betyder ridlektioner i Stockholm

22 juni 2021 Lily Hansen

Det är nog inte ovanligt att barn som intresserar sig för hästar och tar ridlektioner får ta hel del gliringar och till och med skit från andra barn på skolgården. Klassikern är att kalla hästarna för “hoppande hamburgare” och skoja med idén att ryttarna leker med maten. De refererar då till begreppet “hamburgerkött”, som ofta bestod av just rökt hästkött, och är kreativ med hur vi idag känner igen maträtten hamburgare. Som såklart sällan är hästkött. 

Kan ni inte bara få ha ert hästintresse och ta era ridlektioner i fred? Det är en mycket rimlig tanke. Förhoppningsvis är du stark nog att inte ta de andra barnens kommentarer på allvar. De vet inte vad de pratar om, och gör naturligtvis bara bort sig. När du står där på ridbanan tillsammans med din sköthäst så vet du att det inte finns någonting viktigare i hela världen just nu. Mat, och framför allt att äta hästen, är det sista du tänker på. 

 

En tillflyktsort på ridbanan

Den relation du utvecklar med din häst genom att ta ridlektioner är någonting som är svårt att beskriva med ord. Efter att ha gått på ridskola och tagit ridlektioner i Stockholm kommer du ha erfarenheter av djurhållning du aldrig skulle ha fått annars. Det kommer att öppna dörrar till ett liv och en kärlek du kanske inte trodde fanns. Relationen mellan människa och häst är en väldigt nära och intim sådan. Hästen blir din vän och någon som lyssnar på dig. 

Det är nog inte ovanligt att många barn som kanske har det tufft i skolan söker tröst just genom ridlektioner och i det band som de utvecklar med hästen de rider på. Ridskolan och ridbanan blir en tillflyktsort där du får komma från allting annat och bara vara. Det är någonting som för många är få förunnat idag. 

Fler nyheter