Rubens barn är den docka du letar efter

23 januari 2022 jonas olsson

editorial

Rubiks kub har du garanterat hört talas om. Men Rubens barn? Vem, vad eller vilka är det? Det låter som att det skulle kunna vara någon slags släkting till Rubik. En kusin från landet som inte satsade på andra saker än att försöka lösa färgglada kuber. Ruben, som istället bildade familj och skaffade barn. Rubens barn alltså. Nja, det här är lite “hittepå”. Men det finns faktiskt ett fenomen som kallas Rubens barn, och läser du vidare får du svaret.

Rubens barn är helt enkelt en leksaksserie. Precis som det låter så är det i någon mån just Rubens barn som tanken är att man ska leka med. När du läser om eller googlar på Rubens barn så kommer du att se att “barnen” i själva verket är dockor. Inte bara vilken Rubens barn docka som helst, utan en enorm variation av dockor som föreställer barn från många olika bakgrunder och med många olika stilar. Pojkar, flickor, små och större barn.

Rubens barn

Syntetiskt kiss och bajs

Leksakerna i serien består dock inte bara av dockor. Det vore lite snålt av tillverkaren. Nej, det här är en tillverkare som tänkt på allt. Rubens barn måste ju ha tillbehör. Kläder, till exempel. Kläder för olika säsonger och olika evenemang. 

Det finns till och med ett paket med blöjor för Rubens barn, men även det som brukar finnas i blöjorna. Exakt, det ingår en bajskorv och en kissfläck så att barnen kan leka att dockorna har gjort i byxan. På låtsas, förstås. Så andas lugnt.

Innan du vet ordet av det så är det jul igen. Eller födelsedag. Barnen verkar ha ovanan att fylla år varje år. Så om du nu inte vet vad du ska köpa till ditt barn än, varför inte berika deras liv med Rubens barn? Då slipper ni föräldrar själva skaffa fler barn. Det räcker med de ni har.

Fler nyheter