När du bara vill äta husmanskost i Stockholm

16 september 2021 william eriksson

Man kan reagera på många olika sätt åt mångkultur. Men fakta är att den är här och nu och kommer att bestå. Vi lever i en globaliserad värld där våra länder är sammankopplade med varandra och står för gemensamma utbyten. Det gäller inte minst mat. Idag har du internationell mat vart du än går. Kinesiskt, italienskt, amerikanskt, indiskt eller mexikanskt. Det är knappt att man ens tänker på det längre när tacosen slängs fram på lördagskvällen.

Men vad hände egentligen med klassisk, svensk husmanskost? Det som fungerat så bra i alla år. Måste man verkligen ersätta falukorv och gräddstuvade makaroner med tapas, enchiladas och ostron? Nej, det är klart att du inte måste. Ingenting hindrar dig från att sitta i din lya i Stockholm och fortsätta äta husmanskost. Så som du alltid har gjort. Om du trivs med surströmming, blodpudding eller kalops finns det såklart ingen anledning att ändra vanor.

 

Ingenting slår husmanskost

Det brukar heta att man inte ska ändra på ett vinnande koncept. Här är naturligtvis maten inkluderad. Folk i Stockholm har länge mått oerhört bra av att äta klassisk husmanskost. Ärtsoppa och pannkakor fungerar fortfarande i lumpen, då fungerar det även på din tallrik hemma i din bostad. 

Eller på restaurangen för den delen. Bara för att du vill gå ut och äta kanske du inte vill äta någonting med massa skumma orientaliska kryddor. Som bara kommer att leda till att du behöver sitta på toaletten hela natten.

Det är tryggare när du vet vad du får. När du vet exakt vad du kan förvänta dig och du vet om att du tycker om det. Du skulle aldrig sluta äta husmanskost. Ingen taco i världen skulle kunna övertala dig att byta åsikt i frågan. Om du vill veta mer kan du antingen googla “Husmanskost Stockholm” eller besöka den här länken: https://www.restauranghubertus.se/.

Fler nyheter