Modulhus för moderna lokaler

31 mars 2021 Lily Hansen

Du behöver inte köpa en fastighet för att få plats för ditt företag. Hyr en eller flera moduler istället och kombinera dem som du vill. Modulhus är det moderna och flexibla sättet att få precis det hus man behöver och kunna utöka eller minska ytan allt efter hur behovet ser ut. 

Är du nystartad vet du inte riktigt hur stora lokalerna behöver vara. I en vanlig byggnad kan plötsligt lokalerna kännas för små, och då måste man bygga ut. Man binder massor av kapital och har mycket ansvar för fastigheten. Med modulhus får man en färdig yta, och ett rum som håller god standard. Man hyr det för den tid man vill ha modulerna. 

Olika prestanda som är valfri

Du kan ha ett modulhus för väldigt olika ändamål. Ska man bo där bör mattor vara slittåliga och fönster ska ge en behaglig inomhustillvaro. Akustiken är en viktig fråga, inte minst om många människor ska vistas där som i en förskola eller ett kontorslandskap.

Man kan välja vilken standard modulhuset ska hålla, för att man inte ska betala för något som man inte behöver. Ska modulerna användas för tillfällig övernattning eller som en typ av arbetsbarack, är det kanske mest ytan man är ute efter och nöjer sig med en enklare standard inomhus.

Från vårdcentral till kontor

Den stora fördelen med moduler är givetvis flexibiliteten. Modulhus kan användas under en period, sedan kan det enkelt avvecklas. Det kan användas till skiftande verksamheter, allt ifrån vårdcentral till kontor, förskola eller bostad.

När behovet inte längre finns, slutar man att hyra modulen, och det är mycket enklare än att sälja en fastighet, som man först måste hitta köpare till. En vanlig fastighet kan vara äldre och behöva repareras, men en modul är ny och fräsch och fyller alla krav på moderna bekvämligheter, och den kan användas direkt.

Fler nyheter