Med rätt flyttfirma blir flytten inte lika stressig

08 februari 2022 jonas olsson

editorial

De allra flesta ser fram emot att flytta, men först måste man ta sig igenom en hel del stress då det är mycket som måste fixas på en gång. Bäst är att börja i god tid och att först rensa ut sådant som är trasigt eller inte längre används. Vissa saker kan man sälja medan andra kan skänkas eller slängas på återvinningen. På så vis bär man inte med sig onödiga saker till den nya adressen.

Vill man själv sköta packningen gäller det att man vet hur det går till. Flyttlådorna får inte bli för tunga och ömtåliga prylar måste emballeras på rätt sätt. Blir det fel kan flyttfirman behöva packa om, vilket naturligtvis då kostar extra. Är man osäker kan man be flyttfirman om goda råd. De kan även sköta hela packningen om man vill, samt hjälpa till att skruva isär möbler. Att låta flyttfirman sköta packningen innebär att flytten inte blir lika stressig. 

 

flyttfirma

 

Därför ska man inte anlita en flyttfirma som inte har försäkringar

Med rätt flyttfirma blir flytten inte lika stressig. Det gäller att hitta en pålitlig och seriös flyttfirma som följer de branschregler som finns. Sedan rutavdraget infördes har antalet flyttfirmor formligen exploderat, men det är inte alla som är lika seriösa. Vissa erbjuder flytt till väldigt lågt pris men har då sällan försäkringar eller fast anställd personal. Skulle flyttgodset skadas eller försvinna på vägen kan man inte få ut någon ersättning.

Ska man anlita en flyttfirma är det därför viktigt att man väljer en som är medlem i Sveriges Möbeltransportörers Förbund och som har försäkringar. Ta in offerter från några olika auktoriserade flyttfirmor och jämför priser. Det kan vara bra att be om en specificerad offert så att man enklare kan se vad de olika flyttjänsterna kostar. Men se till att boka flyttfirman i god tid.

Fler nyheter