Lura dig själv till frihet på Spa i Tällberg

04 augusti 2022 Mikael Barani

editorial

Kan det vara så att vi aldrig riktigt slappnar av för att vi inte vågar möte det som är obekvämt i oss. För precis som det ofta kan ligga gammalt bråte, prylar från förr, uppe på vinden samlar vi även på oss sådant som bara tar upp yta inom oss utan att egentligen tillföra något till våra liv.
Det är allt detta – som vi ofta vet att vi har på lager men inte vill se i ögonen – som tids nog blir så tungt att vi ibland inte orkar längre. Vi bryter ihop, går in i väggen och får slut på den där riktiga livsgnistan.

Rensa den inre vinden!

Den proaktiva lösningen torde således vara att man helt enkelt vårstädar sitt inre ibland. Man helt enkelt slutar med att vara upptagen – eller att hålla sig upptagen – och ser till att möta allt det där som bara ligger därinne och tar upp plats.
Visst, det är jobbigt, men ska vi verkligen ta oss framåt i livet behöver vi också lära oss att släppa taget om allt sådant som inte längre gagnar oss.

spa

Hemligheten är kanske att lura sig själv in i det hela. Boka ett par dagar på spa på Åkerblads i vackra Tällberg –https://akerblads.se/ – och skäm bort dig själv.
När du väl har sänkt din egen gard, så att säga, börjar du gräva djupt i själen och möter det där mörkret som du är rädd för. Hitta någon att prata med och våga släppa på spärrarna: våga vara rädd.

För rädsla är ofta nyckeln till frihet. 
Att våga bröta sig igenom smärta och sorg leder inte ofta till tårar och till sist till skratt. Man inser att allt det där som kändes som ett obestigbart berg kunde erövras genom att konsekvent sätta den ena foten framför det andra.
Du är värd ditt bästa jag.

Fler nyheter