Liva upp fritidshuset med spröjsade fönster

31 mars 2021 patrick pettersson

Om du har ett fritidshus som börjar se lite trist ut så finns det mycket du kan göra. Kanske passar du även på att förbättra isolergraden på huset när du ändå är i gång, genom att välja fönster och dörrar som har en högre och bättre isolering. Vilket hus du än har så passar alla med spröjsade fönster där du kan välja mellan att ha både fönster och spröjs i naturell look eller målade i svart eller vitt. Passar du på att måla ett lager färg på fasaden samt rengöra tak och hängrännor, så kanske du knappt kan känna igen dig efteråt.  

 

Litet eller stort

När du väljer spröjsade fönster så spelar det ingen roll ifall det är stora eller små fönster du har, eller en kombination av båda. Det viktiga är att du får en samklang gällande färg på spröjsen och storleken på spröjsens rutor. Hur du vill ha det där bestämmer du själv, men en grundregel är att gå efter de minsta fönstren för att få något att utgå från. 

Vill du följa temat så kan du även plussa på med altandörrar och ytterdörrar som även de har spröjs. Det binder ihop intrycket och gör att det ser genomtänkt ut.

 

 

Satsa på stora partier

Det kanske kan kännas mer rimligt att ha stora glaspartier med spröjs på ett större hus än på ett litet. Men när det gäller fritidshus så är det nästan tvärtom. De små fritidshusen tjänar mycket på att ha stora glaspartier, där även dubbla altandörrar passas in. 

På det sättet går det att förstora boendeytan under de varma månaderna, när det går att öppna upp mot altanen eller trädgården. Sätter du ett tak eller en segelduk över altanen så kan du genast få en förlängning av ditt matrum eller vardagsrum. Alla rum känns också större.

Fler nyheter