Hundbur för säker transport av din hund

15 augusti 2021 Lily Hansen

Det är viktigt att din hund sitter säkert när du transporterar den i bilen, en hundbur är en bra och prisvärd lösning. Du måste alltid se till så att hunden inte lider eller far illa på något annat sätt under resans gång.

 

Vilken hundbur ska jag välja till min bil?

Hundburar är generellt framställda till kombibilar, men som tur är så har tillverkarna av dessa burar börjat förstå att det inte bara är hundägare med kombibilar som har behov utav en hundbur. De flesta hundar trivs bäst om de inte har för mycket plats att röra sig på under transport. Vad som passar just din hund vet du bäst, det är du som känner din hund och ingen hund är lik någon annan.

Det du kan göra innan du väljer storlek på buren är att göra en liten skiss till exempel på golvet. Utgå från måtten från en hundbur som du tror skulle passa och markera dess fyra hörn, låt din hund ligga i mitten och kontrollera om det är tillräckligt med plats. Om det känns för trångt, gå upp en storlek och skissa upp nästa burmått. Till slut så har du och vovven kommit fram till vilken storlek som blir perfekt och du vet vilken sort du ska köpa.

 

 

Viktigt att tänka på om du lämnar hunden i bilen

Att du inte ska lämna hunden i en för varm bil känner du nog till, men visste du att samma sak gäller om bilen är för kall? Du får aldrig lämna ett djur utan tillsyn i bilen om det är risk för att temperaturen går över 25 grader eller under -5 grader. Det är inte bara temperaturen som avgör hur snabbt ett djur inne i bilen får värmeslag och eventuellt dör, även luftfuktigheten har betydelse. Ju högre luftfuktighet, desto snabbare överhettas djuret.

Fler nyheter