Hitta en finmekanisk verkstad som tillverkar medicintekniska produkter

26 november 2021 Lily Hansen

editorial

Jobbar man med medicintekniska produkter och behöver ha en pålitlig leverantör, bör man leta efter en finmekanisk verkstad med mångårig erfarenhet av att jobba med plast. Att tillverka medicintekniska produkter kräver stor precision och hög kompetens. Du kan hitta en pålitlig leverantör som tillverkar mindre serier såväl som enstaka prototyper här: https://www.plastogravyr.se/. Vill du vara säker på att du får produkter av högsta kvalité för medicintekniskt arbete, så välj en finmekanisk verkstad som har som specialitet att jobba med just denna typ av produkter. 

Att tillverka högkvalitativa produkter för medicinteknik ställer höga krav på verkstaden. Att man har kunskap inom svarvning och fräsning, samt limning av produkter är ett krav, samt att man behärskar CAD/CAM för att ta fram digitala modeller av den färdiga prototypen eller slutprodukten. När du behöver hjälp att tillverka en mindre serie plastprodukter, så be din finmekaniska verkstad om en offert och en tidsplan för hur lång tid arbetet kan ta. Tänk på att en mindre verkstad ofta behöver lite längre tid på sig om du har behov av större volymer.  

image

En samarbetspartner som du kan lita på

Att bearbeta plast är en komplicerad process, eftersom plast som material har väldigt annorlunda egenskaper jämfört med exempelvis trä eller metall. Därför är det ett stort plus om verkstaden du anlitar har som specialitet att jobba med plast för just medicintekniska produkter. Då vet du att du får pålitliga produkter som du kommer bli nöjd med.

När du har en färdig produkt som både är framtagen och monterad av verkstaden vet du att du hittat en leverantör att lita på. Ta vara på de hantverksmässiga kunskaper som förfinats och nedärvts i generationer för att sedan komma till gagn för din verksamhet. Tillsammans med den moderna teknologin kan dessa kunskaper vara en enorm tillgång för framtiden inom medicinteknisk utrustning. 

Fler nyheter