Fördelar med logistikmark i Stockholm

17 oktober 2022 Helen Johansson

editorial

Logistiken i Stockholm

Sverige har sedan vikingarnas tid varit tvunget att importera de flesta varor som konsumeras i Sverige, eftersom landet är inlåst och har få naturresurser. Lyckligtvis innebär landets strategiska läge vid korsningen av norra Europa att det är väl positionerat för att fungera som ett nav för distribution av varor i hela regionen. Under de senaste åren har ett antal logistikföretag insett Stockholms potential och etablerat verksamhet i staden.

image

Perfekt läge för logistikmark

Om du funderar på att investera i logistikmark i Stockholm är du inte ensam. Den svenska huvudstaden är en av Europas viktigaste logistikhubbar, och priserna på logistikmark har stigit de senaste åren. Men vilka är fördelarna med att investera i logistikmark i Stockholm? Här är bara några.

1. Ökad synlighet för ditt företag
2. Närhet till viktiga marknader
3. En kvalificerad arbetskraft
4. En utmärkt transportinfrastruktur
5. Ett utmärkt läge för e-handelsföretag

Strategiskt läge
Som nämnts gör Stockholms läge den till en idealisk knutpunkt för distribution av varor i hela norra Europa. Staden ligger nära både stora flygplatser och hamnar, vilket möjliggör snabba och effektiva varutransporter. Och med en välutvecklad infrastruktur, inklusive ett omfattande nät av vägar och järnvägar, är det aldrig något problem att få varor till sin slutdestination.

Affärsvänlig miljö
Förutom sitt strategiska läge erbjuder Stockholm också en företagsvänlig miljö som är attraktiv för logistikföretag. Staden är hemvist för ett antal stora företag, som Volvo, Ericsson och IKEA, som har etablerat globala försörjningskedjor. Därför finns det en stark efterfrågan på logistiktjänster i Stockholm. Dessutom erbjuder den svenska regeringen ett antal incitament för företag som etablerar sig i landet, vilket gör det till ett ännu mer attraktivt förslag

Om du funderar på att investera i logistikmark i Stockholm finns det många goda skäl att göra det. Från ökad synlighet för ditt företag till närhet till viktiga marknader finns det många fördelar med att investera i logistikmark i den svenska huvudstaden. Med en utmärkt transportinfrastruktur och en kvalificerad arbetskraft är Stockholm en idealisk plats för företag som är verksamma inom logistikbranschen. Tack för att du läste!

Fler nyheter