Fettsugning ökar i popularitet

19 juni 2019 jonas olsson
image

Fettsugning är en skönhetsbehandling som gläds åt en allt ökande popularitet. Detta kan delvis bero på att antalet överviktiga stiger samtidigt som människor överlag strävar efter att ha ett bra utseende oavsett ålder. Summerar man dessa två viktiga sociala beteenden blir det lätt att förstå varför just fettsugning är så trendigt.

Själva behandlingen kan göras via olika tekniker. Idag finns det olika metoder som kan ge en mer skonsam fettsugning jämfört med tidigare. Den allra nyaste tekniken går ut på att lösa upp de oönskade fettdepåerna, något som görs via vibrerande kanyler. Det är kanylerna som bidrar till en skonsammare behandling. Samma kanyler används vid slutskedet då de utför själva utsugningen av oönskade fettceller.

 

Att tänka efter före

Fettsugning går att göra på höfter, armar, dubbelhaka, bröst och mage. Med andra ord på alla områden som samlar på sig onödiga fettdepåer.

Innan du bestämmer dig för en fettsugning bör du konsultera med en läkare. Ditt allmänna hälsotillstånd spelar stor roll. Det måste du ta hänsyn till innan du vet ifall en sådan behandling kommer att vara bra för din kropp eller inte.

Vad du ska tänka på innan en fettsugning

Innan en fettsugning ska du först och främst boka en tid på skönhetskliniken där behandlingen ska utföras. I samband med den konsultationen får du all nödvändig information om tekniken som gäller din behandling. Du kommer även att få hela processen beskriven för dig.

Alla som väljer att genomgå en fettsugning tar medicin dagen innan behandlingen. Exakt vilken medicin du ska ta kommer din läkare att tala om för dig. Vissa kliniker kräver även att du tar med dig en speciell tvål och kläder för ombyte. Efter behandlingen måste du även följa ett visst schema när det kommer till mat och rörelse. Alla dessa detaljer får du reda på under den ovannämnda konsultationen.

Fler nyheter