Favoritspel på mastercubestore.se

28 december 2020 jonas olsson

Rubiks kub är en leksak som består av en kub med sex sidor, där alla sidor är indelade i ett flertal bitar som har en färg per sida. Genom att först snurra runt alla bitar så att de blandas skapas en start där man sedan ska få tillbaka kuben så som den ursprungligen var. Det vill säga med alla sidor endast innehållande en färg.

Låter det enkelt? Har man en naturlig fallenhet så kan man lyckas ganska snabbt, men många är de som slitit sitt hår och låtit sitt temperament brista i försöket att lösa kuben. Det finns däremot knep för hur man ska tänka när man löser kuben. Och lär man sig det så kommer det att gå mycket lättare att lyckas.

 

Allt man behöver

För en inbiten kub-spelare är det roligt att hitta sidor som mastercubestore.se där det finns allt man behöver för spelet. På https://mastercubestore.se/content/8-loesning- kan man hitta en mängd olika typer av kuber med fler sidor eller färre. Olika färger och konstruktioner. Kanske till och med en kub som är i form av en jordglob eller pingvin!

Om man vill introducera spelet för de mindre eller mer ointresserade så finns det därför ett flertal olika slags kuber att börja med. Det finns också möjlighet att köpa flera och tillsammans tävla om vem som är snabbast.  

 

Lära mer om kuben

Vill man lära sig mer om kuben och hur man löser den finns det videor att titta på. Eller beskrivningar att läsa. Det finns också turneringar där mycket duktiga kub-fantaster löser spelet så snabbt att man måste använda sig av speciella läsare för att kunna avgöra vem som var snabbast. Om man vill så finns det mattor och läsare att köpa så att man kan hålla sin egen turnering och testa utan sin klocka hur snabb man är.  

Fler nyheter