En dubbel altandörr göra morgnarna lite bättre

28 juli 2021 patrick pettersson

Föreställ dig en härlig sommarmorgon när det är som allra bäst. Du vaknar och ser hur solen sipprar in mellan persiennerna, eller kanske bakom mörkläggningsgardinen. Du kliver upp och tar på dig morgonrocken. Sedan går du ner för trappan till köket och startar kaffekokaren.

Från köket går en altandörr dubbel ut till terrassen. Du öppnar den, slår upp portarna till en ny dag och hör hur fåglarna kvittrar. Du känner solens kittlande strålar på huden och insuper sommarluften genom några djupa andetag.

Du hör hur kaffet är klart och hämtar kaffekoppen för att sätta dig på din sköna altan i morgonsolen. Snart kommer din partner ner och ut genom altandörrarna med lite frukost för att göra dig sällskap. Den friska luften får snabbt genomströmning genom de dubbla altandörrarna och fräschar upp hela huset.

Dubbla altandörrar helt i glas, eller bara delvis?

Dubbla altandörrar kommer i många varianter. Beroende på hur mycket insyn och ljusinsläpp du vill ha kan du välja om de ska vara helt i glas eller bara halvvägs. Det finns fördelar med båda, men vill du skapa en riktig uterumskänsla så är det helt i glas som du är ute efter. Då släpper du verkligen in naturen innanför dörren och ditt hem blir lite som en del av trädgården, eller tvärtom – att du bjuder in trädgården till ditt vardagsrum.

Det finns såklart fördelar med båda, då kanske inte alla vill att någon ska kunna se in i hemmet och beskåda en från topp till tå när man går förbi. Många gånger är också isolerade dörrar helt i glas dyrare än om du välj altandörrar som bara har vissa glaspartier. Välj helt enkelt det alternativ som passar ditt hem bäst. Du kanske dessutom redan har dubbla altandörrar och nu är ute efter en helt ny variant med mer eller mindre ljusinsläpp.  

 

Fler nyheter