Downlights led är modern belysning

25 april 2022 jonas olsson

editorial

Led downlights är lampor som är nersänkta i underlaget. Själva lampan är platt och ytan går kant i kant med taket eller trädgårdsgången. Många varuhus har också downlights monterade i golvet. De ska inte ställas in utan är fast monterade och du kan ha dem i hela huset och även i trädgården. 

Led lampor har en lång livslängd, och de blir inte så varma som en traditionell glödlampa. De är också strömsnåla, så du kan med gott samvete låta dem lysa timmar i sträck. Som mysbelysning är downlights led helt perfekta, och de ser eleganta ut. 

Ett mysigt sken med led downlights

Vanliga spotlights lyser upp en bestämd yta och har ett starkt sken. De är också riktade mot ett visst ställe. Downlights led däremot har ett sken som inte är så fokuserat, och de bidrar med allmänbelysning. 

Vill du ha ett trevligt sken i ett rum är led downlights mycket funktionella. Ledlampor har många bra egenskaper och just dessa är också diskreta genom att de bokstavligen inte sticker ut. De har också ofta en prydnadsfunktion, som en stjärnhimmel som nu också kan finnas i golvet.

 

DOWNLIGHTS LED

Lätta att beställa på nätet

När du installerar downlights led är det mängden som gör hela effekten, så en ensam lampa är det sällan tal om. Ofta har man dem längs med en vägg eller ett golv, och de kan ofta ersätta annan belysning. Moderna byggnader, offentliga lokaler och gångar har ofta många downlights led.

Du kan lätt skaffa dig alla ledlampor du behöver genom att gå in på en hemsida hos en ljusexpert. Där finns en mängd olika modeller och du beställer enkelt online. När du planerar en renovering eller ett nybygge, kan du i lugn och ro studera alla olika varianter på lampor, så du kan bestämma vilka led downlights du vill ha och hur många.

Fler nyheter