Det kan aldrig bli för mycket fönster

16 juni 2021 jonas olsson

Huset på klippan, det förtjänar att leva upp till sitt smeknamn. Huset står vackert beläget på en klippa, precis nedanför det är havet. Det är en utsikt man aldrig tröttnar på. Vem behöver en tv, när man har det här att kolla på? 

Det spelar ingen roll hur dåligt väder det är, det är ändå lika vackert. Men helt oslagbart är det när solnedgången speglas på havets yta och bländar ända in i huset. 

Huset på klippan, det var en dröm man hade sen barnsben, nu står man med det. Det är vackrare än vad som är möjligt att ta in. Men trots det ska några förändringar göras. Man kan aldrig få nog av denna utsikten. Därför ska det sättas in ännu fler fönster så att det blir helt öppet med utsikten. 

Det är inte bara för utsikten, utöver det ger det ett fantastiskt ljus in i huset. För att inte tala om alla de vackra bilder man kan ta där. 

 

Matchande runt huset

Steg för steg byter man fönster. Utmed vardagsrummet ska det vara stora och öppna fönster med en vacker karm. Resterande av husets fönster ska gärna matcha dessa, även fast de inte ska vara lika stora. På denna sidan: http://goteborgsfonster.se/, hittar man ett stort urval av olika fönster. 

Eftersom det blir ett stort projekt med att byta fönster kommer man att ta hjälp av hantverkare som får sköta det hela. Det känns alldeles för osäkert att själv börja såga i huset och dessutom matcha in de nya fönstrena. Första prioritering är just i vardagsrummet så att man får den bästa tänkbara utsikten. 

En del av rummen kräver mer privathet än andra, som på wc. Där får det vara fönster som det inte går att se något genom. Även i sovrummen kommer det inte vara helt öppna fönster.

Fler nyheter