Det finns en portal som tar fram de mest passande alternativen när man funderar på att ta ett lån

14 februari 2022 Cecilia Olsson

editorial

Det finns många anledningar till att det plötsligt uppstår ett behov av att få in extra pengar på kontot. Även om man planerar sina utgifter så kan det alltid uppstå oförutsedda utgifter, till exempel av att något går sönder eller att någon blir sjuk i hushållet. Därför är det alltid bra att se till så att det finns en buffert för dessa utgifter. Det är dock inte alltid bufferten räcker till och andra gånger kan det vara så att man inte haft möjlighet att spara ihop någon. Då kan det bli aktuellt att ta ett lån. 

Titta på vilka lånealternativ som finns

Om man ska ta ett lån så är det dock bäst att jämföra de olika alternativ man har att välja på. Söker man lån hos flera olika långivare så görs det en kreditupplysning för varje ansökan man gör. Det kan leda till att ens kreditvärdighet blir sämre. Därför kan det vara bättre att använda sig av en jämförelsetjänst som med en kreditupplysning kan ge flera lånealternativ från olika långivare.

lån

En annan fördel med att använda sig av en sådan tjänst är att det inte tar lika lång tid som när man sitter och ansöker till varje långivare individuellt. Oavsett vilket tillvägagångssätt man väljer så är det viktigt att noggrant läsa igenom de villkor som gäller för lånet. Till exempel hur hög räntan är, hur mycket man ska amortera varje månad, om det finns någon uppläggningsavgift samt om det tillkommer några andra kostnader/avgifter. Sedan ska man alltid räkna på om man kommer att ha råd att betala på lånet, annars är det ingen god idé att ansöka om det. 

En portal som kan underlätta när man ska ta lån 

SwiftBanker är en portal som matchar långivare med låntagare. Man fyller i sina uppgifter och får fram de alternativ som de anser passar bäst. Ser det bra ut så kan man enkelt ansöka om lånet och snabbt få svar för att sedan få in pengarna på kontot. Det är en helt kostnadsfri tjänst från SwiftBanker och den är inte heller bindande. 

Fler nyheter