Den mångsidiga gasolen

29 juli 2020 william eriksson

När vi som privatpersoner tänker på gasol handlar det för det mesta om grillning. Denna älskade aktivitet som förser oss med lagad mat. En gasolgrill är mångas käraste ägodel. Med gasol grillar du allt. Snabbt, osfritt och effektivt. Gasol är dock väldigt mycket mer än så. Gasolvärmare ger en förlängd utesäsong och värmer upp din uteplats. Det är inte något som bara uteserveringar kan nyttja. Du gör enkelt din egen uteservering i trädgård eller gård. Ett annat användningsområde är ogräsborttagning. Med en smidig gasolbrännare tar du enkelt bort det irriterande gröna som växer i trädgårdsgången. Inga ryggknäckande och tidsödande handrensningar behövs.

 

Hur hanterar man gasol?

När du skaffat din första gasoltub är det viktigt att du läser på lite. Det finns regler för var du får förvara den, och hur mycket gasol du får förvara samtidigt. Reglerna är till för allas säkerhet så det är bra att kunna dem. Din utrustning är minst lika viktig. Du behöver en regulator och en slang för att använda gasolen. Du kan också gärna köpa en flaska läcksökningsspray. Gasolflaskor från en seriös firma håller hög kvalitet men du ansvarar själv för att byta slang innan den blir för gammal och kanske börjar få sprickor.

 

 

Gasol i husvagn och husbil

När du har husvagn eller husbil är det standard med gasolspis och kanske även uppvärmning. Med tanke på totalvikt brukar de flesta välja att handla flaskor i kompositmaterial. Komposit gör att flaskorna väger mindre. Det är också enkelt att avläsa nivån eftersom flaskorna är halvgenomskinliga. En vanlig gasoltub i aluminium eller stål är tyngre och måste vägas för att man ska kunna avgöra hur mycket gasol det finns kvar i. När du har gasol i slutna utrymmen är det av största vikt att du kontrollerar slang och annan utrustning ofta. Sedan är det bara att använda och uppskatta den effektiva gasolen.

Fler nyheter