Byt till moderna fönster

28 juni 2019 jonas olsson
image

Har man haft sina fönster länge, kan man bli positiv överraskad av alla finesser de nya, moderna fönstren har. Nya fönster är inte bara underhållsfria, de är också speciellt tillverkade för att reglera temperatur och släppa in maximalt med ljus. Det är lätt att skapa ett litet luftinsläpp utan att behöva öppna hela fönstret. Fönstren tillverkas måttanpassade, så man bestämmer själv exakt storlek.

 

Senaste tekniken ger bekvämlighet

Har man ett fönster i söderläge, kan man välja ett värmedämpande glas, som släpper in allt ljus men bara 40 % av hettan. Med ett ”anti-imma”-glas minimerar man risken för utvändig kondens. Man kan också välja att ha ”varmkant” i isolerglasen och på så sätt minska kondenskanter. Med mikroventilation gör man lätt en liten ventilationsspringa i överkanten på fönstret genom att helt enkelt vrida på ett handtag till ett visst läge.

 

Hållbara fönstermaterial

Nya fönster är av högsta tyska PVC-kvalitet och de är synnerligen hållbara. Det brukar vara 10 års garanti på dem. Man kan få dem med helt vit kant eller med aluminium på utsidan. U-värdet är ända ner till 0,73. U-värdet anger produktens totala värmemotstånd och det gäller för hela fönstret inklusive glas, karm och båge. Ju lägre U-värdet är, desto bättre är fönstrets isoleringsförmåga. Utseendet är viktigt på moderna fönster. Man vill ha en smal båge som släpper in mycket ljus. Dolda gångjärn ser också stilrent och snyggt ut.

 

Nya fönster med klassiskt utseende

Ibland vill folk hellre ha ett klassiskt fönster, som passar i en sommarstuga eller äldre fastighet. Det går att få ett utåtgående allmogefönster i glasfiberarmerad komposit. Man kan få spröjs och gammaldags fönsterhakar också. Fönstret har ett lågt U-värde på 0,79 för 3-glas, vilket motsvarar energiklass A. De nya fönstren är alla fräscha och snygga, underhållsfria och tekniskt i toppklass. Man väljer bara vilken stil man helst vill ha.

Fler nyheter