Advokater – Juridisk hjälp vid asylrätt

28 juni 2019 jonas olsson
image

Asylrätt är ett ämne som det talas om mycket just nu. Människor pratar om uppehållstillstånd, asylskäl, avslagna asylansökningar och medborgarskap. Termer som är helt naturliga för jurister och advokater, men som kan kännas stora och otydliga för gemene människa. Därför kan det vara klokt att ta hjälp av en advokat som är juridiskt kunnig när man själv har ett fall som rör asylrätt. 

 

 

Vad betyder asylrätt? 

Asylrätt är ett samlingsbegrepp för juridiska frågor som rör asyl och migration. Att vara asylsökande innebär att man söker skydd i ett annat liv på grund av krig, naturkatastrof eller annan anledning som gör att det inte är möjligt eller farligt att stanna i sitt hemland. Man söker då asyl i ett annat land. Om det bedöms att man har asylskäl har man rätt att stanna i Sverige på obestämd tid. 

 

När man ansöker om uppehållstillstånd, alltså rätten att stanna i Sverige, händer det att man får avslag på sin ansökan. Då kan man ta hjälp av en advokat för att bestrida beslutet. Ansökan om uppehållstillstånd kommer då att omprövas. 

 

Det är klokt att kontakta en advokatfirma så snart som möjligt, och inte själv ge sig in i processen. Det är då lätt att ta sig vatten över huvudet. En advokat kommer vara med dig genom hela processen från start till slut och kan hjälpa dig att förbereda dig inför domstol och i kontakten med myndigheter såsom Migrationsverket. Det kan öka dina chanser att omprövningen ger ett annat, mer lyckligt utfall för dig. 

 

Att hitta en advokat

Det kan kännas klurigt att veta vilken advokatfirma man ska vända sig till. Är du på jakt efter en advokat som kan hjälpa dig med asylrätt i Göteborg kan Ottoson & Pakas vara för dig. De har erfarna och kunniga advokater varav flera talar andra språk utöver svenska och engelska.

 

Fler nyheter